Hemenex se slaninou

Jídelní plán

Rychlá varianta mojí oblíbené snídaně - slanina s vejci a špetkou kari.

Hemenex se slaninou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 3 kusy
slanina anglická 50 g
kořenicí směs kari, jemné 2 špetky
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Na prudším plameni a na nepřilnavé pánvi osmahneme anglickou slaninu. Poté plamen stáhneme na minumum - vajíčka už zprudka dělat nebudeme:) Z vajíček oddělíme žloutky a bílky - žloutky můžete nechat prozatím ve skořápce. Bílky rozšleháme s trochou soli a přelijeme přes anglickou slaninu. Já mám ráda žloutky hodně tekuté, takže nechám bílek trochu ztuhnout a teprve potom přidám žloutky. Podle chuti přidám kari nebo pepř a sůl. Hemenex nechám na pánvi, dokud neztuhne, žloutky by ale měly zůstat ještě alespoň trochu tekuté.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů