Hemenex se slaninou
Rychlá varianta mojí oblíbené snídaně - slanina s vejci a špetkou kari.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
slanina anglická | 50 g |
kořenicí směs kari, jemné | 2 špetky |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Na prudším plameni a na nepřilnavé pánvi osmahneme anglickou slaninu. Poté plamen stáhneme na minumum - vajíčka už zprudka dělat nebudeme:) Z vajíček oddělíme žloutky a bílky - žloutky můžete nechat prozatím ve skořápce. Bílky rozšleháme s trochou soli a přelijeme přes anglickou slaninu. Já mám ráda žloutky hodně tekuté, takže nechám bílek trochu ztuhnout a teprve potom přidám žloutky. Podle chuti přidám kari nebo pepř a sůl. Hemenex nechám na pánvi, dokud neztuhne, žloutky by ale měly zůstat ještě alespoň trochu tekuté.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů