Silken Tofu aka Kinu Tofu znamená „hedvábné tofu“ v japonštině – odtud jeho anglické jméno „hedvábné“ tofu.
Toto neodvodněné, nestlačené japonské tofu má nejvyšší obsah vody a pudinkovou texturu. Silken tofu může mít různé konzistence v závislosti na tom, kolik sójových bílkovin obsahuje. Často se označuje jako měkké, pevné nebo extra pevné. Silken tofu je zcela odlišné od tofu klasického. Je také vyrobeno ze sójového mléka, ale sójové mléko není během procesu koagulace sráženo. Silken tofu také není stlačen, takže si uchovává veškerou tekutinu. Vzhledem k tomu, že nejsou žádné sraženiny, které se tvoří s hedvábným tofu, má tedy velmi hladkou (tj. Hedvábnou) strukturu.
Silken tofu dobře funguje v krémových a mixovaných pokrmech, jako jsou smoothies, dezerty, pudinky, salátové dresinky, omáčky a dipy. Může být použit také jako náhražka vajec při pečení.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
350 g |
350 g |
70 g |
70 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,75 lžičky |
0,75 lžičky |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Do mixéru se šlehacím nástavcem dejte všechny ingredience a šlehejte do sametově hladka a téměř našlehané konzistence. Což může trvat 3 – 5 minut na středně vysoké rychlosti.
Makronutrienty
58%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 442 kJ | 1 011 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 242 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,1 g
6,83 g |
36,8 g
15,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,61 SVJ | 3,68 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,83 g
1,99 g |
11,1 g
4,55 g |
Bílkoviny | 6,68 g | 15,3 g |
Sůl | 0,168 g | 0,384 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů