Hedvábná květáková kaše
Tato květáková kaše je luxusní, smetanová nebo i slavnostní příloha kamkoliv, kam byste zvažovali klasickou bramborovou kaši. Vypadá skvěle a chutná ještě líp. Dejte květáku šanci!
- 40m
- 4 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Mixér
- Primal
- Přílohy
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Valentýn
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
sůl | 0,25 lžičky |
ocet jablečný | 1 lžíce |
muškátový ořech mletý | 1 g |
Postup přípravy
-
Květák omyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme hodně do měkka ve vodě, do které jsme přidali lžíci jablečného octa a sůl. Po uvaření vodu slijeme a můžeme použít třeba na polévku. Kousky květáku dáme do vhodné nádoby, přilijeme malou část šlehačky (cca jednu čtvrtinu kelímku), přidáme podle chuti muškátový oříšek a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
-
Vyšleháme zbytek šlehačky do tuha a lehce vmícháme do květákového pyré. Servírujeme na talíře.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů