Hedvábná květáková kaše

Tato květáková kaše je luxusní, smetanová nebo i slavnostní příloha kamkoliv, kam byste zvažovali klasickou bramborovou kaši. Vypadá skvěle a chutná ještě líp. Dejte květáku šanci!

Hedvábná květáková kaše

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
sůl 0,25 lžičky
ocet jablečný 1 lžíce
muškátový ořech mletý 1 g

Postup přípravy

  1. Květák omyjeme, rozdělíme na menší růžičky a uvaříme hodně do měkka ve vodě, do které jsme přidali lžíci jablečného octa a sůl. Po uvaření vodu slijeme a můžeme použít třeba na polévku. Kousky květáku dáme do vhodné nádoby, přilijeme malou část šlehačky (cca jednu čtvrtinu kelímku), přidáme podle chuti muškátový oříšek a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

  2. Vyšleháme zbytek šlehačky do tuha a lehce vmícháme do květákového pyré. Servírujeme na talíře.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů