HEALTHY OATS PIZZA
Chtěla bych se s Vámi tentokrát podělit o recept na zdravou ovesnou pizzu, kterou jsem zkoušela vytvořit v pondělí a na první pokus se podle mě dost povedla! Vzhledem k mému kuchařskému umu, vězte, že je to asi ten nejjednodušší recept, protože já odmítám vařit vše, co má víc jak 7 ingrediencí a nebo to trvá dlouho. A navíc v něm není jogurt jako ve většině ostatních receptů, takže my, co jsme citlivější na laktózu a nebo ji jednoduše nechceme cpát do všeho, je naprosto ideální. Takže kdo máte doma vločky, vodu a sůl a něco, co si dáte navrch, rozhodněte ji vyzkoušejte.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Fitness recepty
- Obědy a večeře
- Oslava
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 200 g |
voda horká | 200 ml |
sůl | 0,5 lžičky |
droždí kostka | 0,3 kusu |
rajský protlak | 60 ml |
cuketa | 70 g |
červená paprika | 70 g |
lilek baklažán | 70 g |
Postup přípravy
-
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. V míse smícháme vločky, horkou vodu, droždí a sůl, promícháme, přiklopíme a necháme 10 minut odstát.
-
Na plech dáme pečící papír a těsto na něj vyklopíme. Těsto se hodně lepí, je lepší si na vytvarování placky namočit ruce. Potom vytvoříme placku.
-
Placku vložíme do trouby na cca 15-20 minut. Mezitím si na pánvičce opečeme zeleninu dle chuti – doporučuju cuketu, lilek, papriku…
-
Vyndáme plech z trouby a placku potřeme protlakem a dozdobíme podle chuti. Troubu zesílíme na 200 stupňů a pečeme dalších 10-15 minut.
-
Vyndáme, necháme pár minut vychladnout, s nikým se nedělíme a celou ji sníme!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů