Chtěla bych se s Vámi tentokrát podělit o recept na zdravou ovesnou
pizzu, kterou jsem zkoušela vytvořit v pondělí a na první pokus se podle mě dost povedla! Vzhledem k mému kuchařskému umu, vězte, že je to asi
ten nejjednodušší recept, protože já odmítám vařit vše, co má víc jak 7 ingrediencí a nebo to trvá dlouho. A navíc v něm není jogurt jako ve většině
ostatních receptů, takže my, co jsme citlivější na laktózu a nebo ji jednoduše nechceme cpát do všeho, je naprosto ideální. Takže kdo máte doma
vločky, vodu a sůl a něco, co si dáte navrch, rozhodněte ji vyzkoušejte.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
200 ml |
200 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
Na obložení | |
60 ml |
60 ml |
70 g |
70 g |
70 g |
70 g |
70 g |
70 g |
Postup přípravy
-
Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. V míse smícháme vločky, horkou vodu, droždí a sůl, promícháme, přiklopíme a necháme 10 minut odstát.
-
Na plech dáme pečící papír a těsto na něj vyklopíme. Těsto se hodně lepí, je lepší si na vytvarování placky namočit ruce. Potom vytvoříme placku.
-
Placku vložíme do trouby na cca 15-20 minut. Mezitím si na pánvičce opečeme zeleninu dle chuti – doporučuju cuketu, lilek, papriku…
-
Vyndáme plech z trouby a placku potřeme protlakem a dozdobíme podle chuti. Troubu zesílíme na 200 stupňů a pečeme dalších 10-15 minut.
-
Vyndáme, necháme pár minut vychladnout, s nikým se nedělíme a celou ji sníme!
Makronutrienty
78%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 535 kJ | 1 845 kJ |
Kalorická hodnota | 128 kcal | 441 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,9 g
0,345 g |
82,3 g
1,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,39 SVJ | 8,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,16 g
0,539 g |
7,44 g
1,86 g |
Bílkoviny | 4,61 g | 15,9 g |
Sůl | 0,498 g | 1,72 g |
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů