HAMBURSKÁ PEČENĚ SE ZELENINOVÝM KNEDLÍKEM - LC

Oblíbené klasické jídlo, ovšem zdravě a nízkosacharidově! Děkujeme Věře Husákové za další krásný recept :)

HAMBURSKÁ PEČENĚ SE ZELENINOVÝM KNEDLÍKEM - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová kýta bez kosti 1 kg
šunka 150 g
mrkev 3 kusy
petržel kořenová 1 kus
celer 0,5 kusu
cibule 2 kusy
sádlo 1 lžíce
slanina anglická 100 g
hořčice plnotučná 1 lžíce
bobkový list celý sušený 3 kusy
pepř černý celý 10 kuliček
smetana na vaření 100 ml
sůl 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
vývar masový domácí 500 ml
nakládané kyselé okurky 3 kusy
mrkev 1 kus
celer 0,5 kusu
vajíčka 2 kusy
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 15 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
petrželka, petrželová nať 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso prošpikuji špalíčky šunky a kyselou okurkou,osolím,opepřím a svážu. V kastrolu na sádle opeču slaninu, přidám nakrájenou kořenovou zeleninu, po 5 minutách přidám cibuli, koření a smažím dalších 5 minut. Vložím maso, zprudka opeču ze všech stran, zarestuji hořčici, podliji vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusím.

  2. Vyndám měkké maso, koření a omáčku umixiji, zjemním smetanou a podle potřeby dochutím solí, pepřem a citronem.

  3. Zeleninu nastrouhám na jemném struhadle, osolím a nechám vypotit, pak vyždímu. Přidám žloutky, petrželku ,mouku, prášek a sníh, zamíchám a v hrnečku(je to na 2) v mikrovlnce vlním 4 minuty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů