HAMBURSKÁ PEČENĚ SE ZELENINOVÝM KNEDLÍKEM - LC
Oblíbené klasické jídlo, ovšem zdravě a nízkosacharidově! Děkujeme Věře Husákové za další krásný recept :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Recepty po babičce
- Slavnostní tabule
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová kýta bez kosti | 1 kg |
šunka | 150 g |
mrkev | 3 kusy |
petržel kořenová | 1 kus |
celer | 0,5 kusu |
cibule | 2 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
slanina anglická | 100 g |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
pepř černý celý | 10 kuliček |
smetana na vaření | 100 ml |
sůl | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
vývar masový domácí | 500 ml |
nakládané kyselé okurky | 3 kusy |
mrkev | 1 kus |
celer | 0,5 kusu |
vajíčka | 2 kusy |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 15 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso prošpikuji špalíčky šunky a kyselou okurkou,osolím,opepřím a svážu. V kastrolu na sádle opeču slaninu, přidám nakrájenou kořenovou zeleninu, po 5 minutách přidám cibuli, koření a smažím dalších 5 minut. Vložím maso, zprudka opeču ze všech stran, zarestuji hořčici, podliji vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusím.
-
Vyndám měkké maso, koření a omáčku umixiji, zjemním smetanou a podle potřeby dochutím solí, pepřem a citronem.
-
Zeleninu nastrouhám na jemném struhadle, osolím a nechám vypotit, pak vyždímu. Přidám žloutky, petrželku ,mouku, prášek a sníh, zamíchám a v hrnečku(je to na 2) v mikrovlnce vlním 4 minuty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů