Oblíbené klasické jídlo, ovšem zdravě a nízkosacharidově!
Děkujeme Věře Husákové za další krásný recept :)
- 2h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
10 kuliček |
10 kuliček |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
500 ml |
500 ml |
3 kusy |
3 kusy |
Knedlík | |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 15 g |
15 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso prošpikuji špalíčky šunky a kyselou okurkou,osolím,opepřím a svážu.
V kastrolu na sádle opeču slaninu, přidám nakrájenou kořenovou zeleninu, po 5 minutách přidám cibuli, koření a smažím dalších 5 minut. Vložím maso, zprudka opeču ze všech stran, zarestuji hořčici, podliji vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusím.
-
Vyndám měkké maso, koření a omáčku umixiji, zjemním smetanou a podle potřeby dochutím solí, pepřem a citronem.
-
Zeleninu nastrouhám na jemném struhadle, osolím a nechám vypotit, pak vyždímu. Přidám žloutky, petrželku ,mouku, prášek a sníh, zamíchám a v hrnečku(je to na 2) v mikrovlnce vlním 4 minuty.
Makronutrienty
23%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 448 kJ | 2 620 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 626 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,23 g
1,58 g |
24,7 g
9,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,423 SVJ | 2,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,98 g
2,66 g |
40,8 g
15,5 g |
Bílkoviny | 7,35 g | 43 g |
Sůl | 0,633 g | 3,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů