Mleté hovězí maso je naše oblíbené, lowcarb hamburgery jsou skvělé a rychlé jídlo.
Děkujeme Aleně Vaňousové za tip na rychlý oběd :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
40 g |
40 g |
4 kusy |
4 kusy |
Batáty | |
300 g |
300 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
500 g mletého hovězího, sůl, pepř, utvořit 4 hamburgery, orestovat na grilovací pánvi, ozdobit plátkem eidamu a sázeným vejcem.
-
2 menší batáty nakrájet, uvařit v osolené vodě a krátce orestovat na pánvi na ghee. Sůl a špetka chilli.
Makronutrienty
20%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 719 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 172 kcal | 0 cal |
Sacharidy | 5,86 g | 0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,586 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,6 g
5,56 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 13,4 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů