Hamburgery s batáty - LC
Mleté hovězí maso je naše oblíbené, lowcarb hamburgery jsou skvělé a rychlé jídlo. Děkujeme Aleně Vaňousové za tip na rychlý oběd :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Americké
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Párty
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 500 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sýr eidam 30%, plátky | 40 g |
vajíčka | 4 kusy |
batáty, sladké brambory | 300 g |
sůl | 2 špetky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
500 g mletého hovězího, sůl, pepř, utvořit 4 hamburgery, orestovat na grilovací pánvi, ozdobit plátkem eidamu a sázeným vejcem.
-
2 menší batáty nakrájet, uvařit v osolené vodě a krátce orestovat na pánvi na ghee. Sůl a špetka chilli.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů