Nízkosacharidové (lowcarb) housky jsou jednoduché , zdravá alternativa pečiva. Naplníme si dle chuti jako hamburger a skvělá večeře je na světě.
Za recept děkujeme Lucii Hamzové :)
- 1h
- 2 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
150 g |
150 g |
0,5 sáčku |
0,5 sáčku |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
V misce rozpustit sýr a Lučinu, přidat sůl, mandlovou mouku, prášek do pečiva a nakonec vajíčko.. Vše zpracovat v hladké těsto a tvořit housky...
-
Péct 45 min na 175 stupňů.. Po 15 min potrit zloutkem a posypat semínky, dát na 10 minut zezlátnout.
Makronutrienty
12%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 574 kJ | 2 923 kJ |
Kalorická hodnota | 376 kcal | 699 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,04 g
2,39 g |
13,1 g
4,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,704 SVJ | 1,31 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,9 g
10 g |
57,4 g
18,6 g |
Bílkoviny | 19,3 g | 35,9 g |
Sůl | 2,35 g | 4,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů