Halušky s uzeným a brynzou - LC
Klasika v nízkosacharidové verzi, pochutnáte si stejně. Od Kačky Kolníkové, děkujeme :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
mozzarella | 1 kus |
psylium | 3 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 15 g |
sůl | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
maso uzené vepřové | 100 g |
cibule | 1 kus |
brynza, měkký ovčí sýr | 100 g |
Postup přípravy
-
Mozzarellu natrhat na kousky a společně s vajíčky a solí tyčovým mixérem rozmixovat do hladké konzistence. Přidat psyllium, mouku a smíchat v těsto. Nechat chvíli odstát.
-
Přes haluškovač natlačit do vroucí osolené vody, když vyplavou nechat ještě chviličku zavařit.Po vyndání jsem je pokapala rozpuštěným ghí aby se neslepily. Kdo nemá síto na halušky může vykrajovat lžící, nebo udělat z těsta špalíčky(mám odzkoušeno).
-
Na talíři jsem posypala brynzou a osmaženým uzeným s cibulkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů