Halušky s uzeným a brynzou - LC

Klasika v nízkosacharidové verzi, pochutnáte si stejně. Od Kačky Kolníkové, děkujeme :)

Halušky s uzeným a brynzou - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
mozzarella 1 kus
psylium 3 lžíce
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu 15 g
sůl 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
maso uzené vepřové 100 g
cibule 1 kus
brynza, měkký ovčí sýr 100 g

Postup přípravy

  1. Mozzarellu natrhat na kousky a společně s vajíčky a solí tyčovým mixérem rozmixovat do hladké konzistence. Přidat psyllium, mouku a smíchat v těsto. Nechat chvíli odstát.

  2. Přes haluškovač natlačit do vroucí osolené vody, když vyplavou nechat ještě chviličku zavařit.Po vyndání jsem je pokapala rozpuštěným ghí aby se neslepily. Kdo nemá síto na halušky může vykrajovat lžící, nebo udělat z těsta špalíčky(mám odzkoušeno).

  3. Na talíři jsem posypala brynzou a osmaženým uzeným s cibulkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů