Halloumi se salátem s čočkou a červenou řepou

Adéla Kábelová

Velmi rychlý recept, hotový za cca 10-15 minut. Přitom je velmi chutný a plný živin. Vhodný do středomořské, vegetariánské i volnější nízkosacharidové stravy.

Halloumi se salátem s čočkou a červenou řepou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
halloumi, sýr na grilování 120 g
cibule červená 60 g
rukola 2 hrsti
čočka sterilovaná 120 g
olivový olej 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
červená řepa, předvařená 50 g

Postup přípravy

  1. Nejprve si nakrájím červenou cibuli na půlkolečka a dám do velké mísy (budu tam přidávat i další ingredience) na chvilku marinovat zálivky z citronové šťávy, olivového oleje, soli a pepře. Cibuli s marinádou rukama promačkám - hezky pak změkne a není tak štiplavá. Já většinou používám čočku z konzervy, tak si odeberu potřebné množství a dám do trochy vroucí vody - cílem je čočku prohřát, aby nebyla studená. Takže stačí, aby tam byla jen chvíli. Na pánvi na sucho orestuji z obou stran halloumi - trvá to jen pár minut. Do mísy k cibuli pak přidám rukolu a řepu nakrájenou na hranolky (také jsem měla už předvařenou řepu) a scezenou čočku. Pokud je třeba tak ještě dochutím solí, pepřem a citronovou šťávou. Poté salát přendám na talíř a navrch dám halloumi.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů