Halloumi se salátem s čočkou a červenou řepou
Velmi rychlý recept, hotový za cca 10-15 minut. Přitom je velmi chutný a plný živin. Vhodný do středomořské, vegetariánské i volnější nízkosacharidové stravy.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
halloumi, sýr na grilování | 120 g |
cibule červená | 60 g |
rukola | 2 hrsti |
čočka sterilovaná | 120 g |
olivový olej | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
červená řepa, předvařená | 50 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si nakrájím červenou cibuli na půlkolečka a dám do velké mísy (budu tam přidávat i další ingredience) na chvilku marinovat zálivky z citronové šťávy, olivového oleje, soli a pepře. Cibuli s marinádou rukama promačkám - hezky pak změkne a není tak štiplavá. Já většinou používám čočku z konzervy, tak si odeberu potřebné množství a dám do trochy vroucí vody - cílem je čočku prohřát, aby nebyla studená. Takže stačí, aby tam byla jen chvíli. Na pánvi na sucho orestuji z obou stran halloumi - trvá to jen pár minut. Do mísy k cibuli pak přidám rukolu a řepu nakrájenou na hranolky (také jsem měla už předvařenou řepu) a scezenou čočku. Pokud je třeba tak ještě dochutím solí, pepřem a citronovou šťávou. Poté salát přendám na talíř a navrch dám halloumi.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů