Velmi rychlý recept, hotový za cca 10-15 minut. Přitom je velmi chutný a plný živin. Vhodný do středomořské, vegetariánské i volnější nízkosacharidové stravy.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
120 g |
120 g |
60 g |
60 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
120 g |
120 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si nakrájím červenou cibuli na půlkolečka a dám do velké mísy (budu tam přidávat i další ingredience) na chvilku marinovat zálivky z citronové šťávy, olivového oleje, soli a pepře. Cibuli s marinádou rukama promačkám - hezky pak změkne a není tak štiplavá.
Já většinou používám čočku z konzervy, tak si odeberu potřebné množství a dám do trochy vroucí vody - cílem je čočku prohřát, aby nebyla studená. Takže stačí, aby tam byla jen chvíli.
Na pánvi na sucho orestuji z obou stran halloumi - trvá to jen pár minut.
Do mísy k cibuli pak přidám rukolu a řepu nakrájenou na hranolky (také jsem měla už předvařenou řepu) a scezenou čočku. Pokud je třeba tak ještě dochutím solí, pepřem a citronovou šťávou. Poté salát přendám na talíř a navrch dám halloumi.
Makronutrienty
33%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 653 kJ | 2 607 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 623 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,48 g
2,38 g |
37,9 g
9,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,948 SVJ | 3,79 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,57 g
6,02 g |
38,2 g
24,1 g |
Bílkoviny | 9,36 g | 37,4 g |
Sůl | 1,03 g | 4,11 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů