Gulášová polévka s vepřovým masem bez zahuštění a fazolemi místo brambor. Koření jsem dávala od oka a pokusila se množství pro tento recept odhadnout, tak to berte trochu s rezervou.
- 59m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
500 g |
500 g |
130 g |
130 g |
400 g |
400 g |
3 litry |
3 litry |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
chilli jalapeno chipotle uzené 3 g |
3 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
1. Cibulku nakrájejte na drobno a osmahněte aby chytila výraznou zlatohnědou barvu.
2. Maso nakrájejte na kostičky. Hotovou cibuli vyndejte z hrnce a rychle osmahněte maso, aby chytilo barvu, ale nepustilo vodu.
3. Vraťte cibuli do hrnce, přidejte koření a zalijte vodou, sby byl obsah hrnce těsně potopený. Duste na mírném plameni, dokud maso nezměkne.
4. Přidejte papriku nakrájenou na kostičky, nechte lehce změknout, poté přidejte velké bílé fazole. Dolijte vodou na požadovanou konzistenci a dochuťte dle potřeby.
Makronutrienty
44%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 323 kJ | 2 469 kJ |
Kalorická hodnota | 77,1 kcal | 590 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,53 g
0,732 g |
50 g
5,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,653 SVJ | 5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,41 g
0,707 g |
33,8 g
5,41 g |
Bílkoviny | 4,06 g | 31,1 g |
Sůl | 0,198 g | 1,52 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů