Gulášová polévka

Oli

Gulášová polévka s vepřovým masem bez zahuštění a fazolemi místo brambor. Koření jsem dávala od oka a pokusila se množství pro tento recept odhadnout, tak to berte trochu s rezervou.

Gulášová polévka

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
cibule 500 g
vepřová kýta bez kosti 500 g
červená paprika 130 g
fazole bílé 400 g
voda 3 litry
paprika sladká mletá 2 lžíce
kmín mletý 0,5 lžíce
majoránka sušená drhnutá 0,5 lžíce
chilli jalapeno chipotle uzené 3 g
chilli mleté - kajenský pepř 0,5 lžičky
pepř černý 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
olej 4 lžíce

Postup přípravy

  1. 1. Cibulku nakrájejte na drobno a osmahněte aby chytila výraznou zlatohnědou barvu. 2. Maso nakrájejte na kostičky. Hotovou cibuli vyndejte z hrnce a rychle osmahněte maso, aby chytilo barvu, ale nepustilo vodu. 3. Vraťte cibuli do hrnce, přidejte koření a zalijte vodou, sby byl obsah hrnce těsně potopený. Duste na mírném plameni, dokud maso nezměkne. 4. Přidejte papriku nakrájenou na kostičky, nechte lehce změknout, poté přidejte velké bílé fazole. Dolijte vodou na požadovanou konzistenci a dochuťte dle potřeby.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů