Gulášová polévka
Gulášová polévka s vepřovým masem bez zahuštění a fazolemi místo brambor. Koření jsem dávala od oka a pokusila se množství pro tento recept odhadnout, tak to berte trochu s rezervou.
- 59m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 500 g |
vepřová kýta bez kosti | 500 g |
červená paprika | 130 g |
fazole bílé | 400 g |
voda | 3 litry |
paprika sladká mletá | 2 lžíce |
kmín mletý | 0,5 lžíce |
majoránka sušená drhnutá | 0,5 lžíce |
chilli jalapeno chipotle uzené | 3 g |
chilli mleté - kajenský pepř | 0,5 lžičky |
pepř černý | 0,5 lžičky |
sůl | 1 lžička |
olej | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
1. Cibulku nakrájejte na drobno a osmahněte aby chytila výraznou zlatohnědou barvu. 2. Maso nakrájejte na kostičky. Hotovou cibuli vyndejte z hrnce a rychle osmahněte maso, aby chytilo barvu, ale nepustilo vodu. 3. Vraťte cibuli do hrnce, přidejte koření a zalijte vodou, sby byl obsah hrnce těsně potopený. Duste na mírném plameni, dokud maso nezměkne. 4. Přidejte papriku nakrájenou na kostičky, nechte lehce změknout, poté přidejte velké bílé fazole. Dolijte vodou na požadovanou konzistenci a dochuťte dle potřeby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů