Gulášová polévka s uzeným masem a kedlubnou, hrstkové semínkove krekry

Lenny73

Oblíbená sytá polévka, tento lowcarb oběd chutná všem. Recepty a návody naleznete: https://www.instagram.com/p/CbxPT7RMqqc/...

Gulášová polévka s uzeným masem a kedlubnou, hrstkové semínkove krekry

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso uzené vepřové 300 g
cibule 2 kusy
kedlubna 1 kus
paprika sladká mletá 2 lžičky
kmín drcený 1 lžička
chilli sušené mleté 1 špetka
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
česnek stroužky 2 kusy
vývar zeleninový domácí 1 000 ml
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
dýňová semínka 2 lžíce
chia semínka 2 lžíce
sezamové semínko světlé 2 lžíce
len, lněné semínko 2 lžíce
ořechy kešu 1 hrst
kořenicí směs bylinková 1 lžička
sůl 1 lžička
chilli sušené mleté 1 špetka

Postup přípravy

  1. Tučnější bok jsem si vysmažila a na tuku jsem osmahla cibuli. Pak jsem přidala zbytek masa, koření, kedlubnu na kostičky a zalila vývarem. Necháme vařit dokud kedlubna nezměkne a pak ještě dochutíme česnekem, solí a pepřem.

  2. Jakákoliv semínka (ale vždy musí být chia) si smícháme s kořením v misce a zalijeme vodou, zhruba jeden centimetr nad směs a necháme cca hodinu nabobtnat. Prostě od všeho hrst :).

  3. Rozprostřeme na plech do tenké vrstvy a "rozzřežeme" nebo alespoň naznačíme řezy, aby šly pak lépe oddělit. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 20 minut).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů