Gulášová polévka s uzeným masem a kedlubnou, hrstkové semínkove krekry
Oblíbená sytá polévka, tento lowcarb oběd chutná všem. Recepty a návody naleznete: https://www.instagram.com/p/CbxPT7RMqqc/...
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pečení
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso uzené vepřové | 300 g |
cibule | 2 kusy |
kedlubna | 1 kus |
paprika sladká mletá | 2 lžičky |
kmín drcený | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
česnek stroužky | 2 kusy |
vývar zeleninový domácí | 1 000 ml |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
dýňová semínka | 2 lžíce |
chia semínka | 2 lžíce |
sezamové semínko světlé | 2 lžíce |
len, lněné semínko | 2 lžíce |
ořechy kešu | 1 hrst |
kořenicí směs bylinková | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Tučnější bok jsem si vysmažila a na tuku jsem osmahla cibuli. Pak jsem přidala zbytek masa, koření, kedlubnu na kostičky a zalila vývarem. Necháme vařit dokud kedlubna nezměkne a pak ještě dochutíme česnekem, solí a pepřem.
-
Jakákoliv semínka (ale vždy musí být chia) si smícháme s kořením v misce a zalijeme vodou, zhruba jeden centimetr nad směs a necháme cca hodinu nabobtnat. Prostě od všeho hrst :).
-
Rozprostřeme na plech do tenké vrstvy a "rozzřežeme" nebo alespoň naznačíme řezy, aby šly pak lépe oddělit. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 20 minut).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů