Gulášová polévka LC
Moje verze gulášové polévky v LC verzi.
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Paleo
- Polévky
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 500 g |
cibule | 2 kusy |
cuketa | 1 kus |
kedlubna | 1 kus |
celer řapíkatý | 1 stonek |
mrkev | 1 kus |
paprika sladká mletá | 2 lžíce |
paprika čili pálivá | 1 lžička |
sůl | 1 lžíce |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
voda | 1 litr |
cibulka jarní, sečka | 1 svazek |
Postup přípravy
-
Mleté maso a cibuli jsem orestovala na sádle, přidala jsem sůl, sladkou i pálivou papriku (já jsem použila mraženou papričku habanero). V této fázi jsem vše vložila do pomalého hrnce, ale pokud ho nemáte, poslouží i běžný hrnec. Podlila jsem vodou a postupně jsem přidala ostatní nakrájenou zeleninu. Jen cuketu jsem oloupala a ponechala vcelku. V pomalém hrnci jsem vařila cca 6 hodin na nejnižší stupeň, na běžném sporáku stačí hodina. Potom jsem vyndala cuketu i s částí tekutiny jsem ji rozmixovala dohladka a vrátila zpět. Na talíři jsem polévku ozdobila nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů