Guláš pana hajného - LC

Laduš

Moc dobrý lowcarb zvěřinový guláš...zde s LC knedlíkem. www.jidelniplan.cz/recepty/lc-knedlik-levnejsi-varianta

Guláš pana hajného - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kančí maso na guláš 800 g
slanina 80 g
cibule 3 kusy
česnek stroužky 3 kusy
rajský protlak 2 lžíce
houby lesní čerstvé, směs 100 g
paprika sladká mletá 2 lžičky
paprika čili pálivá 1 špetka
kmín mletý 1 lžička
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky. V kastrole rozškvaříme slaninu. Pokud máme hodně libovou, přidáme podle potřeby trochu sádla nebo oleje. Přidáme cibuli a usmažíme ji do zlatohněda. Ke konci smažení přidáme prolisovaný česnek (kdo má rád, nemusí česnek smažit a může jej přidat až do hotového guláše).

  2. K osmahnuté cibuli a česneku přidáme mletou papriku a ještě krátce osmahneme. Přidáme maso a opečeme, aby se nám zatáhlo. Potom osolíme, opepříme, přidáme kmín, majoránku a rajský protlak. Důkladně promícháme, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme na mírném ohni. Během dušení podle potřeby podléváme. Občas zamícháme.

  3. Když je maso téměř měkké, vybereme jej děrovanou lžící z kastrolu. Tyčovým mixérem rozmixujeme omáčku dohladka. Potom do kastrolu vrátíme maso a přidáme nakrájené houby. Dodusíme doměkka.

  4. Jako přílohu jsem zvolila knedlík z bramborové vlákniny. Recept najdete v tomto odkazu: www.jidelniplan.cz/recepty/lc-knedlik-levnejsi-varianta

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů