Guacamole
Avokádo se díky své krémové konzistenci výborné hodí k přípravě různých krémů, pomazánek či dipů. Jedním z nejznámějších pokrmů z avokáda je pak jistě guacamole. To si vychutnáte jako pomazánku na chleba nebo jako dip k masu, hranolkám či nachos. Výborné je také do hamburgerů a různých tortil.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Oslava
- Paleo
- Párty
- Pomazánky
- Primal
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
avokádo | 2 kusy |
rajče | 1 kus |
cibule | 1 kus |
citrónová šťáva | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Avokádo zbavíme pecky, oloupeme a namačkáme vidličkou.
-
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostičky.
-
Všechny ingredience smícháme dohromady. Osolíme a opepříme podle chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů