Guacamole - salsa z avokáda

Jabli

Avokádové GUACAMOLE je mexická klasika, na které si pochutnávali i staří Aztékové. Servírujeme k mexické kuchyni, jako pomazánku nebo jako dip k hlavnímu jídlu. Vyzkoušejte ji - zaručeně si ji oblíbíte:)

Guacamole - salsa z avokáda

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
avokádo 2 kusy
cibule červená 0,5 kusu
limetka 1 kus
chilli lusky celé 1 kus
koriandr čerstvý nať 1 hrst
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
česnek 1 stroužek

Postup přípravy

  1. Základem úspěchu je správně dozrálé avokádo - mělo by mít čistou stopku, beze stop plísně a na pohmat by mělo lehce pružit. Avokáda rozkrojte podélně a vyndejte pecku. Lžicí vydlbejte dužinu a očistěte od případných hnědých kousků. Přidejte najemno nasekanou cibulku, utřený česnek, sůl, pepř a limetovou šťávu podle chuti. Vidličkou vše rozmačkejte do konzistence hrubé kaše. Pokud máte rádi ostřejší, přidejte i najemno nasekanou papričku. Stejně tak můžete nebo nemusíte přidat koriandr - někomu jeho chuť zkrátka nesedí. Guacamole můžete doladit podle vlastní chuti přidáním dalších ingrediencí - přidáním ja kostičky nakrájených rajčat, nastrouhaného sýru pecorino nebo výměnou bylinek. - například bazalkou. To už je ale té pravé mexické varianty hodně daleko:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů