Pod tímto názvem se ukrývá pikantně kořeněná pečená zelenina, podávaná s pita chlebem.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Náplň | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme odležet. Cibuli, mrkev a zelenou papriku nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Oloupeme rajčata a nakrájíme na kolečka. Lilek orestujeme dohněda a poklademe jej na dno zapékací misky. Poté posypeme pálivým kořením, drceným koriandrem a česnekem. Poklademe orestovanou zeleninou a dáme na 30 minut zapéct při 180°C. Nakonec směspromícháme a ozdobíme zelenou petrželí a kolečkem cibule. Podáváme v přehnutém arabském chlebu (můžeme zarolovat jako palačinku) nebo jej nalámeme a přikusujeme.
Makronutrienty
72%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 367 kJ | 920 kJ |
Kalorická hodnota | 87,6 kcal | 220 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,6 g
1,94 g |
34,1 g
4,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,36 SVJ | 3,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,18 g
0,13 g |
7,99 g
0,327 g |
Bílkoviny | 2,11 g | 5,31 g |
Sůl | 0,916 g | 2,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů