Gruzínský mišmaš
Pod tímto názvem se ukrývá pikantně kořeněná pečená zelenina, podávaná s pita chlebem.
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
lilek | 1 kus |
cibule | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
zelená paprika | 1 kus |
rajčata | 2 kusy |
olej řepkový | 1 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
koriandr čerstvý nať | 1 hrst |
česnek stroužky | 4 kusy |
sůl | 1 lžička |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
pita, libanonský chléb | 100 g |
Postup přípravy
-
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme odležet. Cibuli, mrkev a zelenou papriku nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Oloupeme rajčata a nakrájíme na kolečka. Lilek orestujeme dohněda a poklademe jej na dno zapékací misky. Poté posypeme pálivým kořením, drceným koriandrem a česnekem. Poklademe orestovanou zeleninou a dáme na 30 minut zapéct při 180°C. Nakonec směspromícháme a ozdobíme zelenou petrželí a kolečkem cibule. Podáváme v přehnutém arabském chlebu (můžeme zarolovat jako palačinku) nebo jej nalámeme a přikusujeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů