Gruzínský mišmaš

Soucitně.cz

Pod tímto názvem se ukrývá pikantně kořeněná pečená zelenina, podávaná s pita chlebem.

Gruzínský mišmaš

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
lilek 1 kus
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
zelená paprika 1 kus
rajčata 2 kusy
olej řepkový 1 lžíce
chilli sušené mleté 1 špetka
koriandr čerstvý nať 1 hrst
česnek stroužky 4 kusy
sůl 1 lžička
petrželka, petrželová nať 1 hrst
pita, libanonský chléb 100 g

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme odležet. Cibuli, mrkev a zelenou papriku nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Oloupeme rajčata a nakrájíme na kolečka. Lilek orestujeme dohněda a poklademe jej na dno zapékací misky. Poté posypeme pálivým kořením, drceným koriandrem a česnekem. Poklademe orestovanou zeleninou a dáme na 30 minut zapéct při 180°C. Nakonec směspromícháme a ozdobíme zelenou petrželí a kolečkem cibule. Podáváme v přehnutém arabském chlebu (můžeme zarolovat jako palačinku) nebo jej nalámeme a přikusujeme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů