Grusetky s goudou - low carb těstoviny bez mouky a psyllia

Jídelní plán

Grusetky jsou skvělou náhradou za běžné těstoviny. Tato low carb verze bez psyllia vás jistě okouzlí. Těsto je vláčné, a díky přidané goudě chutná moc dobře. Těstoviny můžete přidat k masu, omáčkám, použít jako tortilly anebo stočit do slané rolády.... V každém případě si pochutnáte:)

Grusetky s goudou - low carb těstoviny bez mouky a psyllia

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 4 kusy
mozzarella 120 g
sýr gouda 40 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
bazalka sušená drhnutá 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny důkladně rozmixujte v mixéru.

  2. Vzniklé těsto nalijte na 2 menší plechy vyložené pečícím papírem. Těsto rozetřete stěrkou po plechu do tenké placky. Pečte při teplotě 170C cca 12-15min. Dobu pečení přizpůsobte výkonu Vaší trouby a také síle placky. Těstoviny vyndejte z trouby a lehce odstraňte pečící papír.

  3. Placky by po upečení neměly být příliš vysušené, nesmí se však lepit, aby jste je mohli až trochu zchladnou zatočit a nakrájet na úzké nudle či jiné tvary.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů