Grusetky s goudou - low carb těstoviny bez mouky a psyllia
Grusetky jsou skvělou náhradou za běžné těstoviny. Tato low carb verze bez psyllia vás jistě okouzlí. Těsto je vláčné, a díky přidané goudě chutná moc dobře. Těstoviny můžete přidat k masu, omáčkám, použít jako tortilly anebo stočit do slané rolády.... V každém případě si pochutnáte:)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 4 kusy |
mozzarella | 120 g |
sýr gouda | 40 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
bazalka sušená drhnutá | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny důkladně rozmixujte v mixéru.
-
Vzniklé těsto nalijte na 2 menší plechy vyložené pečícím papírem. Těsto rozetřete stěrkou po plechu do tenké placky. Pečte při teplotě 170C cca 12-15min. Dobu pečení přizpůsobte výkonu Vaší trouby a také síle placky. Těstoviny vyndejte z trouby a lehce odstraňte pečící papír.
-
Placky by po upečení neměly být příliš vysušené, nesmí se však lepit, aby jste je mohli až trochu zchladnou zatočit a nakrájet na úzké nudle či jiné tvary.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů