Grófkin koláč
Lúbite jabĺčka alebo koláče s nimi? Tak tu mám pre vás výborný koláč:).
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka špaldová celozrnná | 450 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
cukr moučka | 180 g |
máslo čerstvé | 125 g |
žloutky | 5 kusů |
bílý jogurt smetanový | 150 g |
citrónová kůra | 1 lžička |
jablka | 1 kg |
vaječný bílek | 5 kusů |
cukr třtinový | 2 lžíce |
rozinky sušené | 2 hrsti |
skořice mletá | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Z daných surovín vypracujeme cesto. Tretinu z neho odložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladničky, dokiaľ nestuhne až tak, aby sa dalo strúhať.
-
Cesto môžeme dať rovno na plech na papier na pečenie, kde ho aj rozvaľkáme. Na cesto postrúhame očistené jablká a posypeme ich sušenými hrozienkami a škoricou. Následne rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame naň cesto z chladničky.
-
Koláč dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na cca 30 minút. Prajem dobrú chuť :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů