Grófkin koláč

Healty Kiki

Lúbite jabĺčka alebo koláče s nimi? Tak tu mám pre vás výborný koláč:).

Grófkin koláč

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka špaldová celozrnná 450 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
cukr moučka 180 g
máslo čerstvé 125 g
žloutky 5 kusů
bílý jogurt smetanový 150 g
citrónová kůra 1 lžička
jablka 1 kg
vaječný bílek 5 kusů
cukr třtinový 2 lžíce
rozinky sušené 2 hrsti
skořice mletá 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Z daných surovín vypracujeme cesto. Tretinu z neho odložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladničky, dokiaľ nestuhne až tak, aby sa dalo strúhať.

  2. Cesto môžeme dať rovno na plech na papier na pečenie, kde ho aj rozvaľkáme. Na cesto postrúhame očistené jablká a posypeme ich sušenými hrozienkami a škoricou. Následne rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame naň cesto z chladničky.

  3. Koláč dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na cca 30 minút. Prajem dobrú chuť :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů