Lúbite jabĺčka alebo koláče s nimi?
Tak tu mám pre vás výborný koláč:).
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
polohrubá mouka špaldová celozrnná 450 g |
450 g |
1 kus |
1 kus |
180 g |
180 g |
125 g |
125 g |
5 kusů |
5 kusů |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň | |
1 kg |
1 kg |
5 kusů |
5 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Z daných surovín vypracujeme cesto. Tretinu z neho odložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladničky, dokiaľ nestuhne až tak, aby sa dalo strúhať.
-
Cesto môžeme dať rovno na plech na papier na pečenie, kde ho aj rozvaľkáme.
Na cesto postrúhame očistené jablká a posypeme ich sušenými hrozienkami a škoricou.
Následne rozotrieme sneh z bielkov a postrúhame naň cesto z chladničky.
-
Koláč dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 stupňov na cca 30 minút.
Prajem dobrú chuť :)
Makronutrienty
74%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 830 kJ | 948 kJ |
Kalorická hodnota | 198 kcal | 227 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,9 g
10,5 g |
36,5 g
12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,19 SVJ | 3,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,83 g
3,74 g |
7,79 g
4,26 g |
Bílkoviny | 4,56 g | 5,2 g |
Sůl | 0,355 g | 0,406 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů