Grilovaný hermelín s restovanou podzimní zeleninou
Grilovaný nebo pečený hermelín je ideální jídlo na rychlý oběd nebo večeři. Jídlo je velmi jednoduché na přípravu a skvěle se hodí, když je člověk doma sám a chce připravit jen jednu porci. Příloha může být úplně libovolná. Já volila zbytky zeleniny, které jsem zrovna měla v lednici.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 120 g |
olivový olej panenský | 5 ml |
dýně máslová | 200 g |
cibule bílá | 0,5 kusu |
červená paprika | 0,5 kusu |
kapusta kadeřavá, kadeřávek | 10 g |
slanina anglická | 20 g |
Postup přípravy
-
Hermelín obalím slaninou a dám do horkovzdušné fritézy na cca 10-15 minut (175 stupňů). Pokud nemám fritézu, můžu sýr opéct na pánvi, v troubě (zabalený v alobalu) nebo na grilu. Mezitím si rozpálím olej na pánvi a přidám na kostičky nakrájenou dýni a papriku. Chvíli společně restuji a poté přidám na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolím, opepřím a podliju trochou vody a dusím do měkka. Ke konci přidám překrájený kadeřávek a zarestuji dokud nepovolí a nezměkne. Zbytečně jej ale nevařím příliš dlouho. Hotovou zeleninu ještě můžu dochutit, případně je jídlo hotové na servírování.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů