Grilovaný hermelín s restovanou podzimní zeleninou

Adéla Kábelová

Grilovaný nebo pečený hermelín je ideální jídlo na rychlý oběd nebo večeři. Jídlo je velmi jednoduché na přípravu a skvěle se hodí, když je člověk doma sám a chce připravit jen jednu porci. Příloha může být úplně libovolná. Já volila zbytky zeleniny, které jsem zrovna měla v lednici.

Grilovaný hermelín s restovanou podzimní zeleninou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 120 g
olivový olej panenský 5 ml
dýně máslová 200 g
cibule bílá 0,5 kusu
červená paprika 0,5 kusu
kapusta kadeřavá, kadeřávek 10 g
slanina anglická 20 g

Postup přípravy

  1. Hermelín obalím slaninou a dám do horkovzdušné fritézy na cca 10-15 minut (175 stupňů). Pokud nemám fritézu, můžu sýr opéct na pánvi, v troubě (zabalený v alobalu) nebo na grilu. Mezitím si rozpálím olej na pánvi a přidám na kostičky nakrájenou dýni a papriku. Chvíli společně restuji a poté přidám na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolím, opepřím a podliju trochou vody a dusím do měkka. Ke konci přidám překrájený kadeřávek a zarestuji dokud nepovolí a nezměkne. Zbytečně jej ale nevařím příliš dlouho. Hotovou zeleninu ještě můžu dochutit, případně je jídlo hotové na servírování.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů