Výborný bezmasý oběd nebo večeře, který můžeme doplnit třeba nějakým jednoduchým salátkem.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
6 kusů |
6 kusů |
100 g |
100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 5 g |
5 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejlépe použijeme menší rajčátka, nepříklad koktejlová. Ty omyjeme a odkrojíme podélně vršek. Lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek rajčat.
V misce smícháme kozí sýr, parmazán, citrónovou šťávu, sůl, pepř a sušenou bazalku. Pořádně zamícháme a pomocí lžičky naplníme směsí rajčata. Naplněná rajčata dáme do pekáčku na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na gril na 5 - 10 minut (maximální výkon trouby). Povrch sýru by měl trochu zhnědnou. Hotová rajčátka můžeme ještě posypat čerstvou bazalkou.
Makronutrienty
26%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 322 kJ | 1 912 kJ |
Kalorická hodnota | 76,9 kcal | 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,45 g
2,13 g |
20,5 g
12,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,345 SVJ | 2,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,52 g
2,73 g |
32,8 g
16,2 g |
Bílkoviny | 4,08 g | 24,3 g |
Sůl | 0,233 g | 1,39 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů