Grilovaná rajčata plněná kozím sýrem

Adéla Kábelová

Grilovaná rajčata plněná kozím sýrem

Výborný bezmasý oběd nebo večeře, který můžeme doplnit třeba nějakým jednoduchým salátkem.

Postup přípravy

  1. Nejlépe použijeme menší rajčátka, nepříklad koktejlová. Ty omyjeme a odkrojíme podélně vršek. Lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek rajčat.

    V misce smícháme kozí sýr, parmazán, citrónovou šťávu, sůl, pepř a sušenou bazalku. Pořádně zamícháme a pomocí lžičky naplníme směsí rajčata. Naplněná rajčata dáme do pekáčku na pečící papír, zakápneme olivovým olejem a dáme do trouby na gril na 5 - 10 minut (maximální výkon trouby). Povrch sýru by měl trochu zhnědnou. Hotová rajčátka můžeme ještě posypat čerstvou bazalkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte