GRILOVANÁ MARINOVANÁ KRKOVIČKA A TEPLÝ FAZOLKOVÝ SALÁT
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Tak dneska to byla taková úžasná spolupráce... Můj mužský na zahradě u grilu, já v kuchyni u sporáku a prcek jako rychlá infospojka pro pobavení sousedů..."taťko chvátej, mamka už bude".
- 25m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na oleji orestujeme slaninu, přidáme cibuli, opět zarestujeme, pak vsypeme fazolky, přilijeme víno, malinko podlijeme vodou, a dusíme do poloměkka. Poté přidáme ocet, cukr, sušený česnek, pepř a sůl (opatrně, do salátu budeme přidávat ještě slaný balkán), promícháme a necháme chvilku odpařit agresívní octový odér. Podáváme teplé, posypané balkánským sýrem.
Makronutrienty
24%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 598 kJ | 1 570 kJ |
Kalorická hodnota | 143 kcal | 375 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,41 g
1,53 g |
14,2 g
4,01 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,541 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
5,82 g |
30,5 g
15,3 g |
Bílkoviny | 5,33 g | 14 g |
Sůl | 1,35 g | 3,54 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů