- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Dýně | |
---|---|
300 g |
300 g |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Dýni vydlabeme, neloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné proužky. Cuketu neloupeme, v případě, že je větší a obsahuje semínka, tak semínka odstraníme a nakrájíme na hranolky cca 2x 2 cm. Každý hranolek musí mít slupku.
-
Dýni osolíme a posypeme zázvorem. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu. Cuketu osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami podle chuti. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.
-
Cuketu i dýni poskládáme na pečící papír. U cukety dbáme na to, aby vždy ležela slupkou dolů. Jinak by se lepila. Grilujeme v troubě rozpálené na nejvyšší stupeň cca 15 minut, až je zelenina měkká a mírně opečená.
-
TipServírujeme samostatně s jogurtovým dipem nebo jako přílohu.
Makronutrienty
70%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 99,1 kJ | 302 kJ |
Kalorická hodnota | 23,7 kcal | 72,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,81 g
1,46 g |
14,6 g
4,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,481 SVJ | 1,46 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,255 g
0,068 g |
0,775 g
0,208 g |
Bílkoviny | 1,85 g | 5,63 g |
Sůl | 1,13 g | 3,43 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů