GRAVLAX - marinovaný losos LC

Neskutečná lahůdka...a s lowcarb bagetkami a bylinkovým máslem...luxusní večeře, prostě bomba! Takovou parádu umí jen Jozef Kabát...děkujeme :)

GRAVLAX - marinovaný losos LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
losos filet 500 g
sůl 50 g
erythritol, sukrin 30 g
pepř černý mletý 1 lžička
kopr čerstvý, koprová nať 5 snítek
červená řepa, předvařená 100 g
křen selský, kořen 100 g
mouka lněná 100 g
sezamové semínko světlé 100 g
mandlová mouka 50 g
vejce slepičí velké, l 5 kusů
sýr gouda 250 g
sůl 1 lžička
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 15 g
máslo čerstvé 50 g
lučina 100 g
česnek sušený / granulovaný 3 lžičky

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smíchal v misce kromě vajec. Ty jsem dal až nakonec, když byla směs dokonale promíchána. Dal jsem do forem na bagety (formy mám jako příslušenství k domácí pekárně). Ale těsto je dost tuhé, určitě půjde péct jen na plechu. Pekl jsem na 180 °C 45 minut.

  2. Smíchat a je hotovo. Lze použít i jiná bylinka, i čerstvá. Servírujeme šikmý plátek bagetky, potřeme máslem, obložíme plátky lososa...luxusní večeře či pohoštění k bílému či růžovému vínu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů