GRAVLAX - marinovaný losos LC
Neskutečná lahůdka...a s lowcarb bagetkami a bylinkovým máslem...luxusní večeře, prostě bomba! Takovou parádu umí jen Jozef Kabát...děkujeme :)
- 10h
- 6 porcí
- náročné
- Evropská
- Kvašení a nakládání
- Lchf, low carb
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Předkrmy
- Silvestr
- Slavnostní tabule
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
losos filet | 500 g |
sůl | 50 g |
erythritol, sukrin | 30 g |
pepř černý mletý | 1 lžička |
kopr čerstvý, koprová nať | 5 snítek |
červená řepa, předvařená | 100 g |
křen selský, kořen | 100 g |
mouka lněná | 100 g |
sezamové semínko světlé | 100 g |
mandlová mouka | 50 g |
vejce slepičí velké, l | 5 kusů |
sýr gouda | 250 g |
sůl | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 15 g |
máslo čerstvé | 50 g |
lučina | 100 g |
česnek sušený / granulovaný | 3 lžičky |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny smíchal v misce kromě vajec. Ty jsem dal až nakonec, když byla směs dokonale promíchána. Dal jsem do forem na bagety (formy mám jako příslušenství k domácí pekárně). Ale těsto je dost tuhé, určitě půjde péct jen na plechu. Pekl jsem na 180 °C 45 minut.
-
Smíchat a je hotovo. Lze použít i jiná bylinka, i čerstvá. Servírujeme šikmý plátek bagetky, potřeme máslem, obložíme plátky lososa...luxusní večeře či pohoštění k bílému či růžovému vínu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů