GRATINOVANÝ KVĚTÁK - nízkosacharidový
Květák je pro mě dobrý jakkoli upravený. Low carb (LC) verze gratinovaného květáku bude chutný oběd či večeře, možno nekonečno obměn...
- 50m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
kmín drcený | 1 lžička |
vajíčka | 5 kusů |
smetana na vaření | 100 g |
sýr gouda | 200 g |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Květák si povařím v osolené vodě s kmínem do poloměkka. Nakrouhám si mrkve na plátky. Sýr nastrouhám nahrubo.
-
Do máslem vymazaného pekáčku rozložím malé růžičky květáku, zasypu půlkou sýra, bylinkami, pokladu kolečky mrkve. Posypu kořením, osolím. Zbytek sýra, zaliju smetanou a peču asi 20 minut přikryté na 200°C, odkyju a ještě asi 15 minut pečeme dozlatova.
-
Když si přidáme anglickou slaninu, šunku či uzeného lososa, bude to zase jiné, voňavé masem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů