GRATINOVANÝ KVĚTÁK - nízkosacharidový

Oli

Květák je pro mě dobrý jakkoli upravený. Low carb (LC) verze gratinovaného květáku bude chutný oběd či večeře, možno nekonečno obměn...

GRATINOVANÝ KVĚTÁK - nízkosacharidový

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
mrkev 2 kusy
sůl 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
vajíčka 5 kusů
smetana na vaření 100 g
sýr gouda 200 g
bylinky čerstvé směs 1 hrst

Postup přípravy

  1. Květák si povařím v osolené vodě s kmínem do poloměkka. Nakrouhám si mrkve na plátky. Sýr nastrouhám nahrubo.

  2. Do máslem vymazaného pekáčku rozložím malé růžičky květáku, zasypu půlkou sýra, bylinkami, pokladu kolečky mrkve. Posypu kořením, osolím. Zbytek sýra, zaliju smetanou a peču asi 20 minut přikryté na 200°C, odkyju a ještě asi 15 minut pečeme dozlatova.

  3. Když si přidáme anglickou slaninu, šunku či uzeného lososa, bude to zase jiné, voňavé masem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů