Granola s fíky a datlemi

Jídelní plán

Není nad domácí granolu, do které si můžete dát přesně to, co máte rádi. Navíc si můžete vždy dopředu udělat větší množství, a pak už ji snídat třeba každý den. Já jsem do ní tentokrát zkombinovala všechny možné ořechy, co jsme doma měli a sušené datle a fíky, díky kterým jsem granolu pak už doslazovala jen minimálně.

Granola s fíky a datlemi

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 3 hrnky
ořechy vlašské 200 g
ořechy lískové 200 g
mandle 100 g
kokosový olej 2 lžíce
sirup agávový 3 lžíce
kokos sušený, strouhaný 5 lžic
datle sušené 200 g
fíky sušené 200 g

Postup přípravy

  1. V míse si promíchejte vločky, kokos a ořechy (část ořechů jsem nasekala, část jsem nechala vcelku).

  2. Rozehřejte si kokosový olej, vlijte k sypké směsi a přidejte agávový sirup. Pořádně zamíchejte, celá směs by se měla pěkně obalit a nebýt suchá.

  3. Granolu rozložte na pekáč vyložený pečicím papírem a zapékejte asi 20 minut na 150°. Směs během pečení obracejte, aby se nepřipekla. Do upečené granoly zamíchejte na kousky nakrájené datle a fíky.

  4. Vychladlou granolu plňte do pevně uzavíratelných sklenic.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů