Granola s fíky a datlemi
Není nad domácí granolu, do které si můžete dát přesně to, co máte rádi. Navíc si můžete vždy dopředu udělat větší množství, a pak už ji snídat třeba každý den. Já jsem do ní tentokrát zkombinovala všechny možné ořechy, co jsme doma měli a sušené datle a fíky, díky kterým jsem granolu pak už doslazovala jen minimálně.
- 4h:15m
- 12 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 3 hrnky |
ořechy vlašské | 200 g |
ořechy lískové | 200 g |
mandle | 100 g |
kokosový olej | 2 lžíce |
sirup agávový | 3 lžíce |
kokos sušený, strouhaný | 5 lžic |
datle sušené | 200 g |
fíky sušené | 200 g |
Postup přípravy
-
V míse si promíchejte vločky, kokos a ořechy (část ořechů jsem nasekala, část jsem nechala vcelku).
-
Rozehřejte si kokosový olej, vlijte k sypké směsi a přidejte agávový sirup. Pořádně zamíchejte, celá směs by se měla pěkně obalit a nebýt suchá.
-
Granolu rozložte na pekáč vyložený pečicím papírem a zapékejte asi 20 minut na 150°. Směs během pečení obracejte, aby se nepřipekla. Do upečené granoly zamíchejte na kousky nakrájené datle a fíky.
-
Vychladlou granolu plňte do pevně uzavíratelných sklenic.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů