Gnocchi s brokolicí
Rychlý recept z pár surovin. Prim hraje brokolice, která je známá pro svůj vysoký obsah bílkovin.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Obědy a večeře
- Orestování
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
noky, gnochi | 400 g |
brokolice | 300 g |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 3 kusy |
olej řepkový | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli a česnek (nakrájený na malé kousky, ne protlačený), přidáme brokolici, zvolna opékáme, až změkne, podle chuti ji osolíme, opepříme. Kupované nočky vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, scedíme je, promícháme s brokolicí a jednotlivé porce posypeme nastrouhaným Veganlinem (ale je to výborné i bez "sýru").
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů