Rychlý recept z pár surovin. Prim hraje brokolice, která je známá pro svůj vysoký obsah bílkovin.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Gnocchi | |
---|---|
400 g |
400 g |
300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli a česnek (nakrájený na malé kousky, ne protlačený), přidáme brokolici, zvolna opékáme, až změkne, podle chuti ji osolíme, opepříme. Kupované nočky vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, scedíme je, promícháme s brokolicí a jednotlivé porce posypeme nastrouhaným Veganlinem (ale je to výborné i bez "sýru").
Makronutrienty
78%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 424 kJ | 1 876 kJ |
Kalorická hodnota | 101 kcal | 448 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,1 g
1,58 g |
79,8 g
6,99 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,81 SVJ | 7,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,39 g
0,143 g |
10,6 g
0,632 g |
Bílkoviny | 2,55 g | 11,3 g |
Sůl | 0,791 g | 3,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů