Studená španělská polévka - nebo, chcete-li, tekutý salát.
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
3 stroužky |
3 stroužky |
500 ml |
500 ml |
70 g |
70 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Rajčata spaříme a oloupeme.
Vše nakrájíme na kousky a dáme do mixéru.
Pokud je gazpacho příliš husté, můžeme přidat trochu vody.
necháme dobře vychladit a podáváme.
Přizdobit můžeme dýňovým olejem (krásně bareveně ladí), balzamikovým octem, semínky, výhonky, bylinkami...
Makronutrienty
54%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 206 kJ | 721 kJ |
Kalorická hodnota | 49,1 kcal | 172 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,04 g
1,93 g |
17,7 g
6,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,504 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,35 g
0,529 g |
11,8 g
1,86 g |
Bílkoviny | 0,865 g | 3,03 g |
Sůl | 0,639 g | 2,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů