Frittata s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty

Jídelní plán

Snídaňová frittata se dá udělat na milión způsobů – zelenina dle sezónního výběru, koření dle chuti, zalít vejcem, upéct a je hotovo:-) Já jsem tentokrát zužitkovala růžičkovou kapustu, sušená rajčata a zbytek pečených kuřecích křídel z předchozího dne.

Frittata s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
kuřecí maso pečené nebo grilované 120 g
vajíčka 6 kusů
cibule sladká, šalotka 1 kus
kapusta růžičková 8 kusů
cuketa 0,5 kusu
rajčata sušená 20 g
česnek stroužky 1 kus
oregano, dobromysl sušená 1 lžíce
sůl himálajská jemná 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
máslo přepuštěné, ghí 2 lžíce

Postup přípravy

  1. V nepřilnavé pánvi jsem na olivovém oleji dusila najemno nakrájenou cibulku s pokrájeným kuřecím masem (na drobné kostičky) a půlkami růžičkové kapusty 10 minut. Pak jsem do směsi přidala na kostičky nakrájenou cuketu a na osminky rozkrájená sušená rajčata a odstavila z plotny.

  2. Vejce jsem vidličkou pořádně promíchala s prolisovaným česnekem, oreganem, pepřem a solí (není třeba tolik solit, jelikož sušená rajčata pokrm taktéž trochu svou slanou chutí osolí).

  3. Vejce jsem nalila na zeleninovo-masovou směs a navrch jsem nasypala 2 lžíce veganského parmazánu. Vše jsem pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 20 min.

  4. Na posypání Recept na veganský parmazán najdete ZDE

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů