Frittata s růžičkovou kapustou a sušenými rajčaty
Snídaňová frittata se dá udělat na milión způsobů – zelenina dle sezónního výběru, koření dle chuti, zalít vejcem, upéct a je hotovo:-) Já jsem tentokrát zužitkovala růžičkovou kapustu, sušená rajčata a zbytek pečených kuřecích křídel z předchozího dne.
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kuřecí maso pečené nebo grilované | 120 g |
vajíčka | 6 kusů |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
kapusta růžičková | 8 kusů |
cuketa | 0,5 kusu |
rajčata sušená | 20 g |
česnek stroužky | 1 kus |
oregano, dobromysl sušená | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
V nepřilnavé pánvi jsem na olivovém oleji dusila najemno nakrájenou cibulku s pokrájeným kuřecím masem (na drobné kostičky) a půlkami růžičkové kapusty 10 minut. Pak jsem do směsi přidala na kostičky nakrájenou cuketu a na osminky rozkrájená sušená rajčata a odstavila z plotny.
-
Vejce jsem vidličkou pořádně promíchala s prolisovaným česnekem, oreganem, pepřem a solí (není třeba tolik solit, jelikož sušená rajčata pokrm taktéž trochu svou slanou chutí osolí).
-
Vejce jsem nalila na zeleninovo-masovou směs a navrch jsem nasypala 2 lžíce veganského parmazánu. Vše jsem pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 20 min.
-
Na posypání Recept na veganský parmazán najdete ZDE
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů