Snídaňová frittata se dá udělat na milión způsobů – zelenina dle sezónního výběru, koření dle chuti, zalít vejcem, upéct a je hotovo:-)
Já jsem tentokrát zužitkovala růžičkovou kapustu, sušená rajčata a zbytek pečených kuřecích křídel z předchozího dne.
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
kuřecí maso pečené nebo grilované 120 g |
120 g |
6 kusů |
6 kusů |
1 kus |
1 kus |
8 kusů |
8 kusů |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
V nepřilnavé pánvi jsem na olivovém oleji dusila najemno nakrájenou cibulku s pokrájeným kuřecím masem (na drobné kostičky) a půlkami růžičkové kapusty 10 minut. Pak jsem do směsi přidala na kostičky nakrájenou cuketu a na osminky rozkrájená sušená rajčata a odstavila z plotny.
-
Vejce jsem vidličkou pořádně promíchala s prolisovaným česnekem, oreganem, pepřem a solí (není třeba tolik solit, jelikož sušená rajčata pokrm taktéž trochu svou slanou chutí osolí).
-
Vejce jsem nalila na zeleninovo-masovou směs a navrch jsem nasypala 2 lžíce veganského parmazánu.
Vše jsem pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 20 min.
-
Na posypání
Recept na veganský parmazán najdete ZDE
Makronutrienty
16%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 571 kJ | 1 434 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 343 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,64 g
1,51 g |
9,15 g
3,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,364 SVJ | 0,915 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,13 g
4 g |
22,9 g
10,1 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 25,5 g |
Sůl | 1,29 g | 3,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů