FRITTATA s RUKOLOU, KÁPIEMI a čerstvým KOZÍM SÝREM

FRITTATA s RUKOLOU, KÁPIEMI a čerstvým KOZÍM SÝREM

Nízkosacharidová frittata bude určitě dobrá i studená, navíc dobře se drží v ruce, takže cíl splněn - oběd sebou.

Postup přípravy

  1. Opláchneme a dosucha otřepeme rukolu a nadrobno ji nakrájíme. Cibuli oloupeme a také nadrobno nakrájíme. Papriky nakrájíme na nudličky a petržel. nať nasekáme nadrobno.

  2. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s paprikami, až zesklovatí. Přidáme rukolu a za stálého míchání restujeme další 2-3min. Stáhneme pánev z plotýnky a všechno necháme trochu vychladnout. Zapneme si troubu na 200 stupňů.

  3. V míse vyšleháme vejce do pěny, okořeníme solí a pepřem dle chuti, přidáme 3/4 natě a ještě jednou krátce prošlehneme, aby se vše promísilo. V pánvi rovnoměrně rozprostřeme orestovanou zeleninu a nalijeme na ni vaječnou hmotu. Také rovnoměrně rozetřeme. Navrch posypeme rozdrolenými kousky sýra a posypeme zbylou natí. Frittatu necháme v troubě na prostřední liště tuhnout cca 15-20min.

    Frittatu necháme chvíli odstát, trochu slehne, poté přes utěrku vyklopíme z pánve.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte