Nízkosacharidová frittata bude určitě dobrá i studená, navíc dobře se drží v ruce, takže cíl splněn - oběd sebou.
- 25m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota (pánev 28 cm) | |
---|---|
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
8 kusů |
8 kusů |
80 g |
80 g |
1 hrst |
1 hrst |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Opláchneme a dosucha otřepeme rukolu a nadrobno ji nakrájíme. Cibuli oloupeme a také nadrobno nakrájíme. Papriky nakrájíme na nudličky a petržel. nať nasekáme nadrobno.
-
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s paprikami, až zesklovatí. Přidáme rukolu a za stálého míchání restujeme další 2-3min. Stáhneme pánev z plotýnky a všechno necháme trochu vychladnout. Zapneme si troubu na 200 stupňů.
-
V míse vyšleháme vejce do pěny, okořeníme solí a pepřem dle chuti, přidáme 3/4 natě a ještě jednou krátce prošlehneme, aby se vše promísilo. V pánvi rovnoměrně rozprostřeme orestovanou zeleninu a nalijeme na ni vaječnou hmotu. Také rovnoměrně rozetřeme. Navrch posypeme rozdrolenými kousky sýra a posypeme zbylou natí. Frittatu necháme v troubě na prostřední liště tuhnout cca 15-20min.
Frittatu necháme chvíli odstát, trochu slehne, poté přes utěrku vyklopíme z pánve.
Makronutrienty
10%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 613 kJ | 1 646 kJ |
Kalorická hodnota | 147 kcal | 393 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,33 g
0,778 g |
6,25 g
2,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,233 SVJ | 0,625 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,1 g
3,72 g |
29,9 g
9,99 g |
Bílkoviny | 9,23 g | 24,8 g |
Sůl | 0,694 g | 1,86 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů