FRGÁL

waytohealth

• bez mouky a cukru Je nekynutý, ale díky droždí chutná úplně jak kynutý:)

FRGÁL

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
mozzarella, měkký sýr 65 g
vaječný žloutek 1 kus
tvaroh měkký polotučný 40 g
mouka kokosová 25 g
droždí kostka 10 g
tvaroh měkký polotučný 100 g
vaječný bílek 1 kus
lesní ovoce směs mražená 4 lžíce
ořechy vlašské mleté 2 lžíce
vaječný bílek 1 kus
skořice mletá 1 lžička
povidla švestková 5 g

Postup přípravy

  1. Mozzarellu rukou trochu “vyždímáme” (jen aby okapala přebytečná voda) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme rozdrobené droždí a vše ostatní. Z těsta vytvoříme kouli, dáme na plech s pečicím papírem a rozválíme placku. Okraje koláče se snažíme udělat trochu vyšší, aby pak nevytekla náplň. 

Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh s bílkem. Vylijeme na těsto, ale necháme uprostřed místo. Do tvarohu jsem pak naskládala ovoce, ale doporučuji ho dát do celé náplně a ne jen na okraje - tvaroh pak nebude “suchý”.
Na ořechovou náplň smícháme lžíci mletých ořechů a 2 lžíce bílku (odebrané z bílku na tvarohovou náplň). Rozprostřeme doprostřed a uděláme menší důlek, kam dáme lžičku povidel.

Pečeme na 175 stupňů cca 25 minut.

    Mozzarellu rukou trochu “vyždímáme” (jen aby okapala přebytečná voda) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme rozdrobené droždí a vše ostatní. Z těsta vytvoříme kouli, dáme na plech s pečicím papírem a rozválíme placku. Okraje koláče se snažíme udělat trochu vyšší, aby pak nevytekla náplň. Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh s bílkem. Vylijeme na těsto, ale necháme uprostřed místo. Do tvarohu jsem pak naskládala ovoce, ale doporučuji ho dát do celé náplně a ne jen na okraje - tvaroh pak nebude “suchý”. Na ořechovou náplň smícháme lžíci mletých ořechů a 2 lžíce bílku (odebrané z bílku na tvarohovou náplň). Rozprostřeme doprostřed a uděláme menší důlek, kam dáme lžičku povidel. Pečeme na 175 stupňů cca 25 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů