FRGÁL
• bez mouky a cukru Je nekynutý, ale díky droždí chutná úplně jak kynutý:)
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
mozzarella, měkký sýr | 65 g |
vaječný žloutek | 1 kus |
tvaroh měkký polotučný | 40 g |
mouka kokosová | 25 g |
droždí kostka | 10 g |
tvaroh měkký polotučný | 100 g |
vaječný bílek | 1 kus |
lesní ovoce směs mražená | 4 lžíce |
ořechy vlašské mleté | 2 lžíce |
vaječný bílek | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžička |
povidla švestková | 5 g |
Postup přípravy
-
Mozzarellu rukou trochu “vyždímáme” (jen aby okapala přebytečná voda) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme rozdrobené droždí a vše ostatní. Z těsta vytvoříme kouli, dáme na plech s pečicím papírem a rozválíme placku. Okraje koláče se snažíme udělat trochu vyšší, aby pak nevytekla náplň. Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh s bílkem. Vylijeme na těsto, ale necháme uprostřed místo. Do tvarohu jsem pak naskládala ovoce, ale doporučuji ho dát do celé náplně a ne jen na okraje - tvaroh pak nebude “suchý”. Na ořechovou náplň smícháme lžíci mletých ořechů a 2 lžíce bílku (odebrané z bílku na tvarohovou náplň). Rozprostřeme doprostřed a uděláme menší důlek, kam dáme lžičku povidel. Pečeme na 175 stupňů cca 25 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů