FRANKFURTSKÁ POLIEVKA
- 45m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové sádlo | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
vývar z kostí domácí | 600 ml |
brambory konzumní pozdní | 3 kusy |
párky frankfurtské | 100 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
do hrnca dám 2pl bravčovej masti, orestujem 1 cibuľku do sklovita a pridám 2-3 pl hladkej múky, ďalej pridám 2 čl mletej papriky a zalejem vývarom 600ml.
-
Takto chvíľu povarím 5 minút a pridám 3 zemiaky pokrájané na drobné kocky, varím 25 minút, keď sú zemiaky skoro uvarené pridám pokrájané párky, dochutím soľou, mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů