- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Klobásu nakrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno a společně nasucho orestujeme.
-
Poprášíme hladkou moukou, a ještě trochu orestujeme. Mouka nesmí moc ztmavnout. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a sůl a povaříme.
-
Polévku lze udělat i v lehčí variantě se šunkou, místo klobásy.
Makronutrienty
43%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 813 kJ | 450 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 107 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
2,06 g |
8,5 g
1,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 0,85 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
4,3 g |
6,43 g
2,38 g |
Bílkoviny | 8,6 g | 4,76 g |
Sůl | 3,78 g | 2,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů