FOUKANÉ OŘECHOVÉ ROHLÍČKY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

FOUKANÉ OŘECHOVÉ ROHLÍČKY

Tohle cukroví je velmi oblíbené u našich slovenských sousedů a prvně jsem ho ochutnala na svatbě svojí tety. Domů jsme si přivezly recept, v němž se do těsta dával Smetol, což byl tehdy na Slovensku běžný tuk na pečení.

S maminkou jsme vyzkoušely všechny možné české tuky, ale už nikdy jsem nejedla stejné "rožky", jako tehdá...

Postup přípravy

  1. Těsto necháme v pokojové teplotě 2 hodinky odpočinout a poté tlačíme do formiček, které nemusíme vymazávat (nebojte se, rohlíčky z nich vyjedou po mírném zchladnutí úplně samy). Plníme až po okraj a pečeme 20 minut na 150 stupňů.

  2. Hotové rohlíčky druhý den máčíme v čokopolevě.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte