- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
kakaový prášek, holandské kakao 10 g |
10 g |
100 ml |
100 ml |
1 kus |
1 kus |
protein sojový, sojová bílkovina 25 g |
25 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Druhá vrstva | |
400 g |
400 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
500 ml |
500 ml |
3 lžíce |
3 lžíce |
Třetí vrstva | |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady. Těsto dáme do formy, kterou si vymažeme (my jsme použili trošku oleje a mouky)a pečeme zhruba 10 minut na 180 stupňů.
-
Tvaroh a uvařený puding smícháme dohromady, osladíme medem dle chuti a rozetřeme na upečený korpus. Teď už jen nasypeme na směs ovoce a dáme dort dopéct do trouby na zhruba 30 minut.
Makronutrienty
61%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 570 kJ | 791 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 189 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,3 g
4,97 g |
25,4 g
6,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,83 SVJ | 2,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,99 g
2,15 g |
5,54 g
2,98 g |
Bílkoviny | 7,76 g | 10,8 g |
Sůl | 0,111 g | 0,154 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů