Fit Veggie francúzske zemiaky
Francúzske zemiaky trochu inak: bez prídavku živočíšnych látok, teda vegan a v nezemiakovej verzii, kedy zemiaky krásne zastúpili ich príbuzné batáty a svoju službu tu super odviedol aj kaleráb :) Toto jedlo ochutnali aj milovníci mäsa, ktorí si najprv mysleli, že sa v ňom skutočne nachádza slanina, takto vie údennú chuť zastúpiť skvelé tofu od Luntera, ktoré kúpite snáď už v každom obchode :) Mrkva s petržlenom dodávajú celému jedlu jesenný šmrnc :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
batáty, sladké brambory | 300 g |
kedlubna | 2 kusy |
mrkev | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
tofu uzené | 200 g |
kokosové mléko | 1 hrnek |
olivový olej | 1 lžíce |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
kmín drcený | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
rozmarýn sušený | 1 g |
sůl himálajská jemná | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Zeleninu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Kaleráb krájame na tenšie kolieska, aby bol po upečení krásne mäkký. Mrkvu s petržlenom si očistíme a postrúhame.
-
Na vymastený plech kladieme najprv batáty spolu s kalerábom. Tie posypeme postrúhanou mrkvou a petržlenom. Každú vrstvu ochutíme zvlášť majoránom, rozmarínom, mletou rascou, čiernym mletým korením, lahôdkovým droždím a soľou. Pokračujeme vo vrstvení. Poslednú vrstvu posypeme strúhaným tofu.
-
Ak je kokosové mlieko hustejšie, odporúčam si ho naliať do nejakej nádoby, priliať k nemu minimum vody a vymiešať ho spolu s prídavkom olivového oleja. Takto konzistenčne vyhovujúce kokosové mlieko nalejeme na zeleninku. Zeleninku dáme do vyhriatej rúry a pečieme ju pri 180 stupňoch dovtedy, dokiaľ nám zeleninka nezmäkne, hlavne kaleráb.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů