FIT PERNÍČKY
Rok se s rokem sešel a u mě to opět voní cukrovím. První recepty budou na perníčky: výborné, křupavé a zdravé.
- 1h
- 30 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka špaldová | 80 g |
mouka lískooříšková | 30 g |
prášek proteinový, vanilka | 20 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 5 g |
med včelí | 30 g |
máslo přepuštěné, ghí | 20 g |
vajíčka | 1 kus |
skořice mletá | 1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny sypké ingredience smíchejte. Přidejte ghíčko (ať není tekuté), med a vejce a vypracujte těsto, které nechte odležet v lednici.
-
Těsto pak vyválejte, vykrájejte perníčky a pečte tak 5min na 180°C. Perníčky můžete potřít ještě bílkem, aby se leskly.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů