Rok se s rokem sešel a u mě to opět voní cukrovím. První recepty budou na perníčky: výborné, křupavé a zdravé.
- 1h
- 30 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
kakaový prášek, holandské kakao 5 g |
5 g |
30 g |
30 g |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny sypké ingredience smíchejte. Přidejte ghíčko (ať není tekuté), med a vejce a vypracujte těsto, které nechte odležet v lednici.
-
Těsto pak vyválejte, vykrájejte perníčky a pečte tak 5min na 180°C.
Perníčky můžete potřít ještě bílkem, aby se leskly.
Makronutrienty
52%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 571 kJ | 128 kJ |
Kalorická hodnota | 376 kcal | 30,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
38,6 g
1,22 g |
3,15 g
0,099 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,86 SVJ | 0,315 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,2 g
6,96 g |
1,56 g
0,567 g |
Bílkoviny | 16,7 g | 1,36 g |
Sůl | 0,1 g | 0,008 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů