Filety z candáta, bazalková omáčka a kedlubnové hranolky
Zdravě a luxusně - lowcarb jídlo :) Krásný víkend Všem 😉🍀❤️⬇️⬇️⬇️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
candát obecný | 400 g |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
tymián sušený | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 ml |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kedlubna | 1 kus |
tymián | 0,2 lžičky |
kmín drcený | 0,2 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
olivový olej | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety zkontrolujeme a vyčistíme od případných kostí, okořeníme a zprudka opečeme na másle dozlatova.
-
Do pánve kde jsme opékali rybu nasypeme bazalku, lehce podusíme, zalijeme smetanou, dochutíme a provaříme do požadované hustoty.
-
Kedlubnu nakrájíme, okořeníme, pokapeme olejem a promícháme. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů doměkka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů