Filety z candáta, bazalková omáčka a kedlubnové hranolky

Lenny73

Zdravě a luxusně - lowcarb jídlo :) Krásný víkend Všem 😉🍀❤️⬇️⬇️⬇️ @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...

Filety z candáta, bazalková omáčka a kedlubnové hranolky

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
candát obecný 400 g
máslo čerstvé 1 lžíce
tymián sušený 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
bazalka čerstvá 1 hrst
smetana ke šlehání, šlehačka 50 ml
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
kedlubna 1 kus
tymián 0,2 lžičky
kmín drcený 0,2 lžičky
chilli sušené mleté 1 špetka
olivový olej 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Filety zkontrolujeme a vyčistíme od případných kostí, okořeníme a zprudka opečeme na másle dozlatova.

  2. Do pánve kde jsme opékali rybu nasypeme bazalku, lehce podusíme, zalijeme smetanou, dochutíme a provaříme do požadované hustoty.

  3. Kedlubnu nakrájíme, okořeníme, pokapeme olejem a promícháme. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů doměkka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů