Filet ze pstruha na listovém salátu
Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
pstruh filet | 400 g |
mangold | 6 listů |
kapusta kadeřavá, kadeřávek | 20 g |
rajčata cherry | 6 kusů |
ocet balsamikový | 0,5 lžičky |
ocet balsamikový, krém | 1 lžička |
kořenicí směs citronový pepř | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.
-
Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.
-
Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka. Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů