Filet ze pstruha na listovém salátu

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.

Filet ze pstruha na listovém salátu

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
pstruh filet 400 g
mangold 6 listů
kapusta kadeřavá, kadeřávek 20 g
rajčata cherry 6 kusů
ocet balsamikový 0,5 lžičky
ocet balsamikový, krém 1 lžička
kořenicí směs citronový pepř 0,5 lžičky
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu.

  2. Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem.

  3. Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka. Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů