Filet z candáta s nivovým rizotem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Filet z candáta s nivovým rizotem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
candát obecný 400 g
sůl 2 špetky
kmín drcený 1 lžička
rýže kulatozrnná natural, arborio 100 g
pórek 80 g
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sýr s modrou plísní, niva 50 g
vývar zeleninový domácí 200 ml

Postup přípravy

  1. Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme odležet, než uvaříme rizoto.

  2. Rýži nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vývaru a přivedeme k varu. Během vaření mícháme a vždy, když se vývar vyvaří, trochu přilijeme.

  3. Když je rýže téměř měkká, přidáme na proužky nakrájený pórek a kousek na drobno nasekané petrželky. Povaříme jen 2-3 minuty.

  4. Nastrouháme nivu a přidáme k rýži. Necháme rozpustit, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme dojít, než upečeme candáta.

  5. Filety restujeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Stačí po každé straně cca 3 minuty. Na talíř naservírujeme rizoto, navrch položíme filety a ozdobíme petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů