Filet z candáta s nivovým rizotem
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
candát obecný | 400 g |
sůl | 2 špetky |
kmín drcený | 1 lžička |
rýže kulatozrnná natural, arborio | 100 g |
pórek | 80 g |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sýr s modrou plísní, niva | 50 g |
vývar zeleninový domácí | 200 ml |
Postup přípravy
-
Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme odležet, než uvaříme rizoto.
-
Rýži nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vývaru a přivedeme k varu. Během vaření mícháme a vždy, když se vývar vyvaří, trochu přilijeme.
-
Když je rýže téměř měkká, přidáme na proužky nakrájený pórek a kousek na drobno nasekané petrželky. Povaříme jen 2-3 minuty.
-
Nastrouháme nivu a přidáme k rýži. Necháme rozpustit, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme dojít, než upečeme candáta.
-
Filety restujeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Stačí po každé straně cca 3 minuty. Na talíř naservírujeme rizoto, navrch položíme filety a ozdobíme petrželkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů