- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
400 g |
400 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Rizoto | |
rýže kulatozrnná natural, arborio 100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
1 hrst |
1 hrst |
50 g |
50 g |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme odležet, než uvaříme rizoto.
-
Rýži nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vývaru a přivedeme k varu. Během vaření mícháme a vždy, když se vývar vyvaří, trochu přilijeme.
-
Když je rýže téměř měkká, přidáme na proužky nakrájený pórek a kousek na drobno nasekané petrželky. Povaříme jen 2-3 minuty.
-
Nastrouháme nivu a přidáme k rýži. Necháme rozpustit, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme dojít, než upečeme candáta.
-
Filety restujeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Stačí po každé straně cca 3 minuty.
Na talíř naservírujeme rizoto, navrch položíme filety a ozdobíme petrželkou.
Makronutrienty
44%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 505 kJ | 634 kJ |
Kalorická hodnota | 121 kcal | 152 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
0,236 g |
14,8 g
0,296 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 1,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,71 g
7,16 g |
3,4 g
8,99 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 15,5 g |
Sůl | 0,735 g | 0,922 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů