Filet z candáta s nivovým rizotem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Filet z candáta s nivovým rizotem

Postup přípravy

  1. Candáta osolíme a posypeme kmínem. Necháme odležet, než uvaříme rizoto.

  2. Rýži nasypeme do hrnce, podlijeme trochou vývaru a přivedeme k varu. Během vaření mícháme a vždy, když se vývar vyvaří, trochu přilijeme.

  3. Když je rýže téměř měkká, přidáme na proužky nakrájený pórek a kousek na drobno nasekané petrželky. Povaříme jen 2-3 minuty.

  4. Nastrouháme nivu a přidáme k rýži. Necháme rozpustit, zamícháme, přikryjeme poklicí a necháme dojít, než upečeme candáta.

  5. Filety restujeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Stačí po každé straně cca 3 minuty.

    Na talíř naservírujeme rizoto, navrch položíme filety a ozdobíme petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte